top of page

Det här vill jag säga - Tämän tahdon sanoa

Tämän tahdon sanoa –esittelee kemiönsaarelaisia, joille elämänkokemusta on karttunut aina viimevuosisadan alkupuolelta lähtien. Marianne Jokisen, Sven-Göran Olinin ja viime keväänä menehtyneen Helena Laakkosen haastatteluihin perustuva teksti sekä valokuvaaja Ritva Kovalaisen muotokuvat kertovat millaista on, kun elettyjä vuosia on kertynyt yli kahdeksankymmentä tai jopa yli sata. "Tämän tahdon sanoa”on ilmestynyt sekä kirjana että näyttelynä.

Elämisen rikkaus ei kysy sitä, onko askel lyhyt, selkä kenties kumara, hiukset harmaat tai silmäkulmat ryppyjen uurtamat – sitä ei kysy myöskään kauneus. Maailma näkee mieluiten ihmiset aina voimainsa tunnoissa, mutta turhuudesta ja epäolennaisuudesta riisuttu hiljainen tietäminen voi myös tulla näkyväksi, jos muistaa kääntää katseensa sinne, missä päivät tulevat yksi kerrallaan ja pienet asiat ovat suuria.

 

Det här vill jag säga lyfter fram Kimitoöbor med en lång livserfarenhet som sträcker sig bakåt ända till förra århundradets början. Texten, som baserar sig på intervjuer gjorda av Marianne Jokinen, Sven-Göran Olin och Helena Laakkonen, som gick bort i våras, och på fotografen Ritva Kovalainens porträtt, berättar om hur livet ter sig då det levts i över åttio år eller till och med hundra. “Det här vill jag säga” kom ut i bokform och presenterades som fotoutställning den 3 i December 2017.

WHAT

A book and prints

PUBLISHED

by Hiilinielu Tuotanto

WHEN

December 2017

bottom of page